Nieuws
8 september 2023

Peiser tentoonstelling geopend

Voor het eerst in de geschiedenis van Museum De Reede kan je niet één, maar wel twee tijdelijke tentoonstellingen bewonderen naast onze permanente collectie! Naast de tentoonstelling Karl Meersman - Dangerous Drawings with a touch of Rops' (nog t.e.m. 09.10), loopt nl. vanaf 08.09 t.e.m. 04.12 de tentoonstelling Kurt Peiser - Tekenaar op onze benedenverdieping, 

De basis voor Peisers kunst is de tekening en zijn obsessie voor wat hij noemde de ‘nauwkeurigheid’ van een gebaar, een houding, een uitdrukking, een weergave van materialen... Zijn hele leven lang heeft hij dagelijks getekend, hoewel zijn productie van werken op papier zich concentreerde in perioden waarin de schaarste van materialen het moeilijker maakte te schilderen met olieverf. Van deze periodes maakte Peiser dankbaar gebruik om zijn tekentechniek te perfectioneren en ook eigen grafische technieken te ontwikkelen, waarbij het portret bijna steeds het exclusieve onderwerp vormt. Je kan dus een prachtige verzameling tekeningen en pastels van Kurt Peiser ontdekken in deze tentoonstelling!

Bezoek zeker ook de tentoonstelling Kurt Peiser - Eindelijk thuis bij Campo & Campo (Grote Steenweg 19-21, 2060 Antwerpen), waar je zijn prachtige schilderijen kan bewonderen van 08.09 t.e.m. 07.10.

 

 

OOK INTERESSANT