PAUL HARBUTT

16.02.2024 - 20.05.2024

10

De Brit Paul Harbutt is een multidisciplinaire hedendaags kunstenaar, die soms schilderen, beeldhouwen en mixed media in één werk combineert. Als tekenaar heeft Harbutt een zelfverzekerde en losse lijn en kiest hij onderwerpen die universeel maar toch persoonlijk zijn.

De tentoonstelling in Museum De Reede opent met een beeld van een kleine man gebogen onder een stapel ouderwetse koffers. Samengebonden door een dik touw, is Diaspora, 2023 een treffend beeld voor deze tijd van wereldwijde onrust en gedwongen migraties als gevolg van conflicten, armoede en global warming.

 

1-1

  Drawing is the fuel of the fire that nourishes the soul

4

Harbutt is geen beginneling, maar iemand met een grote staat van dienst. Zijn werk bevindt zich over de hele wereld in musea en in privécollecties. Het werk van Harbutt is opgenomen in de collectie van Museum De Reede en is vanaf de opening in juni 2017 permanent te zien geweest. “Toen we zagen dat mensen vaak lang bij zijn werk bleven staan en met aandacht keken, rijpte bij ons de overtuiging dat een uitgebreide tentoonstelling recht van bestaan had,” verklaart Harry Rutten voorzitter van Museum De Reede.

6

PAUL HARBUTT|ODYSSEY is de twintigste tijdelijke tentoonstelling die door Museum De Reede wordt georganiseerd sinds de oprichting in 2017.

5
Swipe